Great oaks from little acorns grow..

Cape Coast 5.. Welcome To Kakum National Park

Kakum National Park

Kakum National Park

Το επόμενο πρωί ήταν η σειρά του εθνικού πάρκου του Kakum (Kakum National Park) να μας υποδεχθεί..  Λίγα χιλιόμετρα μόλις από την πόλη του Cape Coast το rainforest του Kakum αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Γκάνα.. Καταπράσινο, έχοντας όλα τα στοιχεία ενός γνήσιου τροπικού δάσους, προκαλεί θαυμασμό και δέος στον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή..

Έβρεχε καθώς προχωρούσαμε μέσα στο δάσος, για καλή μας όμως τύχη σταμάτησε όταν είχε έρθει η σειρά μας να περπατήσουμε στις κρεμαστές γέφυρες που απλώνονται πάνω από την πυκνή βλάστηση, χαρίζοντας μια υπέροχη θέα στον επισκέπτη.. Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για πολλές και ωραίες φωτογραφίες..

Σίγουρα ένα πρόβλημα για εκείνους που φοβούνται τα μεγάλα ύψη ειδικά αν λάβει υπόψη του πως εμείς οι υπόλοιποι θα του κάνουμε τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη.. χαχαχα Πολλά τα πειράγματα και οι πλάκες μεταξύ μας κουνώντας με δύναμη τις γέφυρες πέρα δώθε.. Σίγουρα δεν άρεσε καθόλου στις κοπέλες αλλά και εγώ δεν το κρύβω ότι μετά από τις πολλές μου απόπειρες να τρομάξω τον κόσμο κόντεψα στην κυριολεξία να πέσω κάτι που με έκανε να είμαι πιο προσεκτικός στη συνέχεια..

Eva vs Cocoa

Τέλος στην είσοδο του πάρκου μας δόθηκε η ευκαιρία, να ανακαλύψουμε από που προέρχεται η σοκολάτα.. Ο καρπός του κακάο που ομοιάζει με κολοκυθάκι και περιέχει στο εσωτερικό, τους σπόρους του κακάο, οι οποίοι συλλέγονται και αποξεραίνονται για να καταλήξουν στο γνωστό μας κακάο και την αγαπημένη μας σοκολάτα.. Η Γκάνα στηρίζει μεγάλο μέρος της οικονομίας της σε αυτό το ακαταμάχητης νοστιμιάς προϊόν.. Προσοχή γιατί οι σπόροι είναι ιδιαίτερα πικροί αν μασηθούν!

To be continued..

Σχολιάστε