Great oaks from little acorns grow..

7th Annual International Leadership Training Programme: A Global Intergenerational Forum..

Μεταξύ 5ης και 14ης Αυγούστου 2011 έλαβε χώρα, στο πανεπιστήμιο του Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών, η έβδομη ετήσια συγκέντρωση νεολαίας της UNESCO. Ογδόντα νέοι και νέες από διάφορες χώρες του πλανήτη είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις πάνω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειρήνης..

Και βέβαια αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός για την ευκαιρία που μου δόθηκε να συμμετάσχω κι εγώ στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ιδιαίτερα ξέροντας πως για μια θέση στο πρόγραμμα είχαν αιτηθεί περισσότερα από 800 άτομα.

Οι στιγμές μοναδικές αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός ότι βρισκόμασταν μόλις δύο ώρες από την πόλη της Νέας Υόρκης, την οποία και επισκεφτήκαμε θαυμάζοντας από κοντά τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ αλλά και έχοντας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη ζωή αυτής της σύγχρονης μεγαλούπολης που όπως λένε οι Αμερικανοί «δεν κοιμάται ποτέ».

Πάνω από όλα όμως μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε διάφορες σημαντικές προσωπικότητες των Ηνωμένων Εθνών όπως ο Dr. Charles Prewitt, η Dr. Shyamala Raman, o Dr. Amii Omara-Otunnu, η Dr. Sihaka Sihaka, ο Dr. Reginald Noble και πολλοί άλλοι.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θεώρησα πως όφειλα να κάνω, ήταν το να συζητήσω με τις μεγάλες αυτές προσωπικότητες των Ηνωμένων Εθνών για τα προβλήματα που μαστίζουν την χώρα μας τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα για την οικονομική κρίση. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήτανε η απάντηση του Dr. David Adams ενός συνταξιούχου αμερικανού καθηγητή ψυχολογίας, ο οποίος είχε κατά το παρελθόν εργαστεί σε πολλές έρευνες και ειρηνευτικά projects για λογαριασμό της UNESCO με αποκορύφωμα την δημιουργία του Declaration and Programme of Action on a Culture of Peace το 1999. «Τα πράγματα είναι δύσκολα για την Ελλάδα νεαρέ μου. Δυστυχώς η οικονομική κρίση, τα προβλήματα ανεργίας και τα γενικότερα προβλήματα θα οδηγήσουν πιθανώς τη χώρα σας σε ακραία φαινόμενα. Φαινόμενα όπως ο εθνικισμός, ο φασισμός και η ξενοφοβία είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρουν έφορο έδαφος και θα λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις όσο η κρίση θα χειροτερεύει. Όλα αυτά θα οδηγήσουν την χώρα σε ένα τέλμα και σε πιθανές συγκρούσεις εντός ή και εκτός της χώρας κάποια στιγμή.. Αυτά μας έχει διδάξει άλλωστε τόσες φορές η ιστορία» ήταν μερικά από τα λεγόμενα του.

Αίσθηση πάντως έκανε η όλη εκδήλωση σε διάφορες γωνιές του πλανήτη όπως για παράδειγμα στα νησιά Fiji, όπου η εφημερίδα The Fiji Times αφιέρωσε ειδικό άρθρο στην συμμετέχουσα της χώρας και φίλη μου Maryann..  http://www.fijitimes.com/story.aspx?id=179208

 

 

Σχολιάστε