Great oaks from little acorns grow..

Kintampo waterfalls.. Mια ακόμα σταγόνα νερού..

Kintampo Waterfalls

Ήταν Σάββατο 7 Αυγούστου.. Σχεδόν ένας μήνας μακριά από την Ελλάδα. Ένας μήνας γεμάτος εκπλήξεις, νέες εμπειρίες και περιπέτειες. Παρ’ όλα αυτά πιστέψτε με δεν είχα αφήσει να διαρρεύσει ούτε σταγόνα από τον αρχικό μου ενθουσιασμό και το ίδιο ίσχυε και για τα υπόλοιπα παιδιά των ανταλλαγών. Και πως να μην ήταν έτσι άλλωστε, από τη στιγμή που μια νέα μας εξόρμηση βρισκόταν προ των πυλών..

Ανεβήκαμε στο tro-tro λοιπόν αφού πρώτα είχαμε εφοδιαστεί με τα απαραίτητα τρόφιμα για το ταξίδι και φυσικά με νερό.. Πρώτος μας προορισμός η καταρράκτες του Kintampo. Βρίσκονται κεντρικά της χώρας και δυτικά, 324 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Άκρα. Ο καταρράκτης έχει ύψος 70 μ. και πιστέψτε με πρόκειται για πολύ όμορφη γωνιά, «κρυμμένη» μέσα στην πλούσια βλάστηση της γύρω περιοχής. Αυτή η σταγόνα νερού μας έκανε να ξεχάσουμε για λίγη ώρα, μέχρι και τα συχνά προβλήματα ύδρευσης του stundent hostel μας στο Kumasi. Βλέπετε οι διακοπές νερού αποτελούν συχνό φαινόμενο σε ολόκληρη τη χώρα της Γκάνας. Αν και τις περισσότερες φορές διαρκούσαν μόνον για μερικές ώρες..

Στις επαρχιακές όμως περιοχές τα πράγματα είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα, όχι μόνο λόγο της έλλειψης, αλλά και λόγο της κακής ποιότητας του νερού..


Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη σε καταρράκτες τέτοιου μεγέθους και πιστέψτε με πραγματικά το διασκέδασα με την ψυχή μου.. Δε διστάσαμε μάλιστα μαζί με κάποια από τα παιδιά να κολυμπήσουμε ή μάλλον να κάνουμε νερο-τσουλήθρα αφού τα βράχια που υπήρχαν εκεί γύρω γλιστρούσαν υπερβολικά.. χαχαχα

To be continued..

Σχολιάστε