Great oaks from little acorns grow..

Monkeys VS Medical Students

Mona monkey

Οι καταρράκτες ήταν ομολογουμένως φανταστικοί.. Δεν ήταν όμως και ο τελικός μας προορισμός σε εκείνο το ταξίδι..  Αφού επιβιβαστήκαμε για ακόμη μια φορά στο μικρό μας tro-tro, πήραμε το δρόμο για το καταφύγιο μαϊμούδων του Boabeng – Fiema, ενός μικρού χωριού  που βρίσκεται στην κυριολεξία μέσα στη ζούγκλα.. Δεν ήτανε ιδιαίτερα μακριά από την περιοχή του Kintampo (η περιοχή με τους καταρράκτες), παρ’ όλα αυτά ο δρόμος ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που μας πήρε αρκετή ώρα για να φθάσουμε.. Πάντως το γεγονός αυτό δε μας χάλασε τη διάθεση σε καμία περίπτωση, αφού για τους περισσότερους από εμάς θα ήταν η πρώτη μας συνάντηση με άγρια ζώα επί αφρικανικού εδάφους. Φανταστείτε πως ήμουν σχεδόν ένα μήνα στην Αφρική και δεν είχα δει ούτε έναν άγριο ρινόκερο βρε αδερφέ.. Unbelievable! Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, ούτε να γκρεμίσω τα όσα φανταζόσασταν και πιστεύατε για την Αφρική και τις ζούγκλες της. Αλλά πρέπει να βγάλετε από το μυαλό σας πως υπάρχουν παντού λιοντάρια, μαϊμούδες, ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις.. Βλέπεται ο ανθρώπινος παράγοντας έχει βάλει και σε αυτή την περίπτωση το χεράκι του, με αποτέλεσμα πολλά ζώα να βρίσκονται υπό εξαφάνιση και τα υπόλοιπα να ζουν περιορισμένα μέσα σε διάφορα εθνικά πάρκα και καταφύγια..

Colobus monkey

Έτσι και στο καταφύγιο του Boabeng – Fiema είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά δύο είδη μαϊμούδων. Την ιδιαίτερα παιχνιδιάρα και πολύ κοινωνική Mona monkey και την ντροπαλή – απόμακρη Colobus monkey.. Σε συμφωνία λοιπόν με όσα σας προανέφερα και στο συγκεκριμένο καταφύγιο οι μαϊμούδες ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένες στην ανθρώπινη παρουσία και φυσικά με τους κατοίκους του διπλανού χωριού. Βέβαια από αυτή την “συνεργασία” επωφελούνται και οι δύο οι μεν κάτοικοι από τον τουρισμό που προσελκύουν οι μαϊμούδες, οι δε μαϊμούδες από την εύκολη τροφή που τους παρέχουν οι ντόπιοι αλλά και οι τουρίστες.. Έτσι κι εμείς, χωρίς να παραβούμε τον άγραφο αυτό κανόνα, τους προσφέραμε ουκ ολίγα αράπικα φιστίκια αλλά και τις πολυαγαπημένες τους μπανάνες!

Πάντως αξίζει να σας αναφέρω πως στο συγκεκριμένο καταφύγιο συναντήσαμε και δύο αμερικανίδες φοιτήτριες ζωολογίας, οι οποίες έκαναν έρευνα πάνω στα δύο συγκεκριμένα είδη μαϊμούς και οι οποίες έσπευσαν να μας προειδοποιήσουν ώστε να είμαστε προσεκτικοί, αφού είχαν προηγηθεί κατά το παρελθόν επιθέσεις σε τουρίστες.. Ο ξεναγός πάντως μας διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση. χαχαχα

To be continued..

Ένα σχόλιο

  1. robert jakeway

    i love monkeys i want to help them out ,anything i xcan do to help them,,,

    29 Ιουνίου, 2011 στο 8:18 μμ

Σχολιάστε