Great oaks from little acorns grow..

Bobiri Butterfly Forest and the gossamer wings of a dragonfly..

With my good friend Katie..

Οι μέρες κυλούσαν, ήρεμα, αδιάκοπα, με την σκέψη όμως πως όλα αυτά κάποια στιγμή θα τελειώσουν κάναμε ότι μπορούσαμε για να κρατήσουμε τις αναμνήσεις.. Ήταν 1η Αυγούστου και βρισκόμουν ήδη 20 ημέρες στην “ανεξερεύνητη” ήπειρο, την ήπειρο που ακόμη και σήμερα φαντάζει μυστηριώδης στα μάτια κάθε αμύητου εξερευνητή.. Το τρίτο κατά σειρά σαββατοκύριακο της διαμονής μου είχε κιόλας φθάσει και συνάμα η στιγμή για μία ακόμη μαγική εξόρμηση..

Το δάσος του Bobiri βρίσκεται κοντά στην πόλη του Kumasi (περίπου 40 λεπτά) και αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για να δει κανείς διάφορα είδη εξωτικών πουλιών, περίεργων εντόμων και πεταλούδων με αραχνοΰφαντα φτερά. Για να φτάσουμε ως εκεί χρειάστηκε να πάρουμε ένα μικρό λεωφορείο (το γνωστό για τους ντόπιους tro tro) με το οποίο και πήγαμε ως το κοντινό χωριό Kubease και μετέπειτα να περπατήσουμε για ακόμη περίπου 1 ώρα έως το τουριστικό περίπτερο που υπάρχει στο κέντρο του δάσους.. Η βόλτα μέσα στο δάσος είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ειδικά εφόσον και οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν.. Εμείς το επισπευτήκαμε νωρίς το πρωί, η μέρα ήταν ηλιόλουστη και έτσι είχαμε την τύχη να δούμε ένα μεγάλο αριθμό πουλιών, εντόμων και πεταλούδων..

Bobiri forest - Group shot..

Το τουριστικό περίπτερο ήταν ένα όμορφο, μικρό, ξύλινο κτίσμα σε καλή, για τα δεδομένα της Γκάνας, κατάσταση. Υπήρχε η δυνατότητα μετά από παραγγελία να σου ετοιμάσουν έως και γεύμα με φρέσκα υλικά από το κοντινό χωριό του Kubease. Επίσης υπήρχε η δυνατότητα εκδρομής μέσα στο δάσος με ξεναγό που σου εξηγούσε με λεπτομέρειες τα διάφορα είδη των τροπικών δένδρων αλλά και τη χρησιμότητα που πιθανώς αυτά να έχουν για τους ντόπιους. Ήταν φανταστικά να μαθαίνεις λεπτομέρειες για όλα αυτά τα γιγάντια δένδρα που είχαν ιδιότητες που ούτε καν θα μπορούσες να φανταστείς. Πολλά από αυτά μάλιστα τα χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως ιατρικά βότανα για την καταπολέμηση πλειάδας ασθενειών! Σε κάποια στιγμή αξίζει να αναφέρω πως ο ξεναγός έκοψε ένα κομμάτι ξύλου από το δένδρο μαόνι (mahogany) και μας έδωσε να το δοκιμάσουμε. Ήταν όπως μας είπε χαρακτηριστικά το πιο πικρό είδος ξύλου σε ολόκληρο τον πλανήτη και δεν είχε άδικο! χαχαχα Και φυσικά όπως κάθε δάσος που σέβεται τον εαυτό του, έφερε στις πλάτες του διάφορες ιστορίες για νάνους, νεράιδες και ξωτικά.. Όπως μας ανέφερε ο ξεναγός οι ντόπιοι πίστευαν στην ιστορία μιας γυναίκας που έχασε το παιδί της μέσα στο δάσος και δεν το ξαναβρήκε ποτέ.. μπρρρ..

Τέλος ακριβός δίπλα στο τουριστικό περίπτερο βρίσκεται και το καταφύγιο πεταλούδων.. Είναι ένας κήπος με διάφορα λουλούδια που προκαλεί φυσικά μεγάλο αριθμό αυτών των πολύχρωμων πλασμάτων. Σε αυτό το μέρος μπορεί κανείς να βγάλει πολλές όμορφες φωτογραφίες χωρίς να χρειάζεται να τρέχει επί ώρες πίσω από φτερωτούς μας φίλους, ή και απλά να θαυμάσει τα ζωηρά τους παιχνίδια..

Bobiri Butterfly sanctuary (Anne's photo)

To be continued..

Σχολιάστε