Great oaks from little acorns grow..

Clubbing in Ghana!!!

Genesiz Club

Αρκετούς μήνες πριν, και αφού είχα μάθει πως εγώ θα είχα τελικά την ευκαιρία να επισκεφθώ τη Γκάνα, προσπάθησα να κάνω μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο ώστε να μη βρεθώ προ εκπλήξεως κατά την άφιξη μου. Σίγουρα ένα από τα θέματα που με απασχόλησαν ήταν και το θέμα της νυχτερινής διασκέδασης.. Δεν είναι και εύκολο βλέπετε να θυσιάσεις σχεδόν όλες τις ημέρες των καλοκαιρινών σου διακοπών πηγαίνοντας σε μια χώρα που δεν ξέρεις αν θα περάσεις όμορφα. Ειδικά όταν έχει προηγηθεί μια αρκετά εξαντλητική – ψυχοφθόρος εξεταστική, όπως ισχύει για όλες τις εξεταστικές της σχολής μας. Έτσι παρακολούθησα αρκετά videos στο Youtube και διάβασα αρκετούς ταξιδιωτικούς οδηγούς προτού πάρω την τελική μου απόφαση να θυσιάσω την ελληνική summer night life, τον ελληνικό ήλιο και τις ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στις πανέμορφες παραλίες της χώρας μας..  Φθάνοντας στην ξένη χώρα και μετά από τα πρώτα εικοσιτετράωρα ήμουν σχεδόν πεπεισμένος πως θα περνούσα όλες τις βραδιές μου κάτω από την κουνουπιέρα του δωματίου μου, έχοντας υπόψη μου πως δεν ήταν και τόσο ασφαλές να κυκλοφορείς μόνος στους δρόμους της αφρικάνικης πόλης.. Είχα υπόψη μου επίσης πως και οι ντόπιοι προτιμούσαν να παραμένουν στα σπίτια τους τα βράδια καθώς οι περισσότεροι βλέπετε δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια ώστε να αντέξουν το υψηλό για τα δεδομένα της Γκάνας κόστος της νυχτερινής διασκέδασης (6 Euro η είσοδος χωρίς το ποτό).. Παρόλα αυτά είχα διαπιστώσει από τις πρώτες κιόλας στιγμές αλλά και πριν ακόμη επισκεφθώ την χώρα πως ο λαός της Γκάνας έχει μία έμφυτη αίσθηση του ρυθμού.. Πώς να ξεχάσει κανείς άλλωστε τους χορευτικούς πανηγυρισμούς του Asamoah Gyan αλλά και των υπολοίπων Blackstars στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο αλλά και σε παλιότερες διοργανώσεις..



Η πρώτη μας επίσκεψη πάντως σε ένα από τα clubs της πόλης του Kumasi με ανάγκασε να αναθεωρήσω εντελώς τις απόψεις μου.. Υπάρχουν αρκετά clubs εκεί όπως το Genesiz, Vienna City και το Café Masarati και τα οποία επισκεφθήκαμε αρκετές φορές. Συνήθως δεν υπήρχε πολύς κόσμος έτσι μπορούσες να χορέψεις άνετα και να απολαύσεις το ποτό σου.. Η βραδιά ξεκινούσε γύρο στις 11μ.μ με το γνωστό “pregaming”. Από την στιγμή που τα ποτά ήταν ακριβότερα στα clubs τα αγοράζαμε από supermarkets ή από μικρότερα μπαρ που υπήρχαν κοντά στο hostel σε πολύ χαμηλότερη τιμή.. Με αυτό τον τρόπο πηγαίναμε προετοιμασμένοι έχοντας ήδη πιεί αρκετά και γλυτώνοντας από περιττά έξοδα.. Η τεχνική του pregaming δεν εφαρμόζεται από όσο ξέρω σε μεγάλο βαθμό στην χώρα μας ακόμα αλλά όπως πάνε τα πράγματα στο κοντινό μέλλον προβλέπω πως θα την οικειοποιούνται όλο και περισσότεροι.. Ενημερωτικά την τεχνική του pregaming χρησιμοποιούν αμερικάνοι και οι περισσότεροι από τους ευρωπαίους συστηματικά..

Clubbing in Ghana

Όσον αφορά τα ποτά που κυκλοφορούσαν στην Γκάνα, μπορούσες να βρεις σχεδόν τα πάντα. Ουίσκι, Βότκα, Τζίν, Τεκίλα, Ρούμι και πολλά άλλα ήταν διαθέσιμα όμως το περισσότερο δημοφιλές ποτό ήταν με διαφορά η μπύρα. Υπήρχαν αρκετές τοπικές μπύρες όπως η Star, η Castle, η Club αλλά και κάποιες εισαγωγής όπως η Guinness που ήταν και επίσημος χορηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γκάνας..

Guinness Beer

Ghanaian Beers

Η μουσική στα clubs ήταν κυρίως τοπική με hits από την Γκάνα και τη Νιγηρία αλλά και κομμάτια hip hop, Reggae και R&B  από την Αμερική ήταν επίσης αρκετά διαδεδομένα. Έτσι δεν ήταν λίγες η φορές που ακούσαμε Ne-yo, Usher, Chris Brown, και Rihanna.. Απολαύστε κι εσείς λοιπόν μερικά από τα πιο δημοφιλή τοπικά μουσικά κομμάτια.. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να διοργανώσω κι εγώ ένα αφρικάνικο πάρτι στο κοντινό μέλλον εδώ στην Ελλάδα..




Σχολιάστε